Ψυχαγωγία & αξιοθέατα

Κατά την διαμονή σας στο Spedion Villa έχετε την δυνατότητα να περιηγηθείτε σε ενδιαφέροντα μουσεία, να εξερευνήσετε συναρπαστικούς αρχαιολογικούς χώρους, να γνωρίσετε τοπία ανυπέρβλητου φυσικού κάλλους και να επισκεφθείτε γραφικά χωριά αναλλοίωτα στο χρόνο και κατανυκτικές εκκλησίες.

 

Μουσεία

Ανακαλύψτε την ζωή της νεολιθικής περιόδου μέσω ευρημάτων που χρονολογούνται από το 6000 πΧ με μια επίσκεψη στο Μουσείο Νεολιθικού Πολιτισμού Δυρού ή επισκεφθείτε το αρχαίο θέατρο του Γυθείου, στο οποίο λέγεται ότι ο Πάρις χάρηκε τον έρωτά του με την Ωραία Ελένη, αμέσως μετά την αρπαγή της. Μεταφερθείτε στα χρόνια του Βυζαντίου μέσα από το μουσείο που στεγάζεται στον Πύργο Πικουλάκη,  και γνωρίστε την ιστορία της Μάνης στον ανακαινισμένο και ατμοσφαιρικό Πύργο Τζαννετάκη-Γρηγοράκη

 

Αξιοθέατα

Ατενίστε το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου από το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, το μαγευτικό ακρωτήριο Ταίναρο και χαθείτε στην ομορφιά του εντυπωσιακότερου λιμναίου σπηλαίου της Ευρώπης, του σπηλαίου του Δυρού. Χαρείτε τις ομορφιές της θάλασσας στο «αχτύπητο δίδυμο» της Λακωνίας, τους παραθαλάσσιους οικισμούς Μαρμάρι και Πόρτο Κάγιο, που θα σας αφήσουν άφωνους! Αν αγαπάτε την Ιστορία, η καστροπολιτεία του Μιστρά αποτελεί μια πραγματική μηχανή του χρόνου που θα σας μεταφέρει στα χρόνια του Βυζαντίου και των Παλαιολόγων, ενώ η Αερόπολη θα σας θυμίσει ηρωικές σελίδες της Επανάστασης, καθώς είναι η πατρίδα των ατρόμητων Μαυρομιχάληδων. Ακόμα και για  τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες, η διαχρονική γοητεία της Μονεμβασιάς και πλήθος άλλων αξιοθέατων, όπως το κάστρο της Κελάφας, χτισμένο από τον πειρατή Γερακάρη και το γραφικό Λιμένι αποτελούν προορισμούς που δημιουργούν αναμνήσεις που μένουν αξέχαστες για πάντα.

 

Εκκλησίες και μοναστήρια

Ολόκληρη η Λακωνία, και ιδιαίτερα η περιοχή της Μάνης, είναι γεμάτη από εκκλησίες και μοναστήρια που χρονολογούνται από τα Βυζαντινά χρόνια. Η σκαρφαλωμένη στον βράχο Μονή της Παναγιάς της Έλωνας, η βυζαντινή εκκλησία της Φανερωμένης Δρυάλου, χτισμένη το 1079, αλλά και το μοναστήρι της Παναγιάς της Γιάτρισσας, είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που συγκεντρώνουν προσκυνητές αλλά και περιηγητές καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Spedion Villa Kefalonia
Κανονική προβολή